top of page
Welcome to the International Society for Orthodox Church Music

A message from Father Ivan Moody, chairman of the ISOCM Board

Добродошли на интернетстраницу ИСОЦМ-а!

Међународно Друштво Православне Црквена Музике (The International Society for Orthodox Church Music  - ISOCM) је основано с циљем повезивања истраживача црквене музике, композитора, појаца и студената. Друштво омогућава састанке, размену искуства и нотног материјала као и учешће на конференцијама широм света.

Интернет страница ИСОЦМ-а помаже црквене музичаре пружјући им нформације о савременим истраживањима из области, могућност приступа рукописима у дигиталном облику и размену идеја у циљу унапређивања музичког материјала.

ИСОЦМ помаже студенте православне литургијске музике ширећи знања и помажући стваралачки рад у разним областима црквене музике. Друштво заснива свој рад на жељи да се подигне ниво црквеног појања и помогне његово даље проучавање, организују међународне групе истраживача разних факултета и тако избегну непотребана преклаања у раду.

ИСОЦМ тежи да својим радом оснажи јединство православних, поготово оних који живе у изазовима модерног друштва. Члансто у друштву је могуће свима православнима, без обзира којој помесној цркви или јурисдикцији припадали.

Претходе конференције ИСОЦМ-а, као и посете црквених хорова, појаца и истраживача црквене музике које су уследиле сведоче о потреби за међународним друштвом црквене музике.

Позивамо и Вас да се прикључите раду друштва. Добродошли!

Више информација овде.

Learn more about the ISOCM

bottom of page